Update | Pools tankstation zorgt voor Kubica-comeback

Lech
Berichten: 3546
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Update | Pools tankstation zorgt voor Kubica-comeback

Bericht door Lech » do nov 22, 2018 5:42 am

Update | Pools tankstation zorgt voor Kubica-comeback
Gepubliceerd op 21 november 2018

Afbeelding

Robert Kubica heeft volgens Motorsport.com het aanbod om volgend jaar namens Williams aan de start van het Formule 1-seizoen 2019 aangenomen. De Pool geeft de voorkeur aan racen voor Williams boven simulatiewerk voor Ferrari.

Daarmee is de voltooiing van het comeback sprookje van Kubica een feit. De Pool was één van de sterren van de Formule 1 toen hij januari 2011 crashte tijdens een rally-avontuur en ernstig geblesseerd raakte aan zijn arm. Acht jaar na dato maakt Kubica zijn rentree in de sport.

Kubica was ook aan het begin van dit seizoen lang in de running om voor Williams de racen, maar het team uit Grove gaf de voorkeur aan de Rus Sergey Sirotkin, die nu dus weer bedankt wordt voor bewezen diensten en het sponsorgeld. Kubica fungeerde het afgelopen jaar al wel als test- en ontwikkelingscoureur voor Williams.

De officiële bevestiging, zo verwacht Motorsport, zal vroeg in het Grand Prix-weekend van Abu Dhabi volgen.

Tweede carrière

Voor Kubica wordt het een tweede carrière in de sport. De Pool debuteerde in 2006 voor het team van BMW Sauber tijdens de Grand Prix van Hongarije als vervanger van de tegenvallende en derhalve ontslagen ex-wereldkampioen Jacques Villeneuve. Kubica scoorde direct een punt, maar werd na afloop gediskwalificeerd. Twee races later tijdens de Grand Prix van Italië stond de Pool voor het eerst op het podium.

In 2007 crashte Kubica heftig tijdens de Grand Prix van Canada, een jaar later won hij op hetzelfde circuit zijn eerste en enige Grand Prix. Na het vertrek van BMW uit de sport in 2009 vond Kubica voor het seizoen 2010 onderdak bij Renault. Aan het seizoen 2011 is hij niet begonnen.

Als Robert Kubica in maart 2019 aan de start staat van de Grand Prix van Australië heeft er bijna acht en een half jaar gezeten tussen zijn laatste en voorlaatste Grand Prix. Dit is echter nog geen record. Dat staat op naam van Jan Lammers die in 1992 na meer dan tien jaar nog terugkeerde in de Formule 1.


Update 16.45u | Pools tankstation zorgt voor Kubica-comeback

Robert Kubica keert niet alleen terug in de Formule 1 bij het team van Williams, hij brengt ook nog eens een nieuwe hoofdsponsor voor het Britse team mee.

Het Poolse radio- en televisiestation RMF24 weet namelijk te melden dat het Poole bedrijf PKN Orlon een sponsordeal gesloten heeft met het team van Williams om vanaf volgend jaar een bedrag van tien miljoen euro per jaar over te maken naar Grove in ruil voor het hoofdsponsorschap én een stoeltje voor Kubica.

PKN Orlon is een oliefabrikant en tankstation keten met vestigingen in Polen en Duitsland.

https://www.f1maximaal.nl/nieuws/formul ... a-comeback

Plaats reactie