Indy Baijens gaat voor Pools avontuur

Lech
Berichten: 3550
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Indy Baijens gaat voor Pools avontuur

Bericht door Lech » vr jul 03, 2020 4:58 am

Indy Baijens gaat voor Pools avontuur
Gepubliceerd op
do 02 jul 2020 19:25

Door: Eline Draaisma

Afbeelding


Indy Baijers verlaat deze zomer het Franse ASPTT Mullhouse voor een nieuw avontuur. De 19-jarige middenspeelster verhuist naar Polen, waar ze zal gaan spelen voor de Poolse topclub Chemik Police.


Baijens speelde dit jaar voor het eerst in een buitenlandse competitie, nadat ze de overstap maakte van het Talent Team Papendal naar ASPTT Mullhouse. In de Eredivisie gold Baijens al als één van de aanstormende talenten, wat bevestigd werd toen oud-bondscoach Jamie Morrison haar selecteerde voor het nationaal team afgelopen zomer.

Debuut op diagonaal
Omdat veel van de gevestigde namen in de eerste weken van de Volleyball Nations League nog rust kregen, kreeg Baijens de kans om zichzelf te laten zien in het grote Oranje. Dat deed ze overigens niet op het midden, maar op de diagonaal-positie. Een keuze van Morrison, die in haar een goede diagonaal zag en besloot om haar ook een basisplek te gunnen in de nodige wedstrijden in de VNL.

Bij haar Franse club bekleedde ze echter weer de middenpositie, waar ze regelmatig ook in de basis mocht beginnen. Haar prestaties bleven ook andere clubs niet onopgemerkt, waardoor ze nu een contract getekend heeft bij de veelvuldig Pools kampioen Chemik Police.

Prijzenkast
De 1,93 lange Baijens komt terecht bij een club met een flinke staat van dienst. Chemik Police werd de laatste jaren vier keer op rij landskampioen (2015-2018) en won meerdere malen de supercup en de beker. Dit seizoen was het team van Turkse hoofdcoach Ferhat Akbas ook actief in de CEV Cup, totdat het seizoen afgebroken werd.

Baijens is de tiende speelsters die Chemik Police heeft vastgelegd voor het nieuwe seizoen en zal weer mee willen spelen om de prijzen in de sterke Poolse competitie.

https://www.volleybalkrant.nl/nieuws/in ... -avontuur/

Plaats reactie