Vertragingen Europese grensovergangen

bertvaneck
Berichten: 16607
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 8:54 am

Vertragingen Europese grensovergangen

Bericht door bertvaneck » za jul 30, 2016 4:34 pm

Vertragingen Europese grensovergangen30 juli 2016 - Bij verschillende Europese grensovergangen zijn extra controles i.v.m. de grote stroom vluchtelingen. Hierdoor is er veel vertraging mogelijk.
alt text
Algemeen

De Balkanroute is op slot. Hierbij gaat het om de migratie van Turkije/Griekenland naar West-Europa. Vluchtelingen worden tegengehouden bij de Grieks/Macedonische en bij de Sloveens/Oostenrijkse grens. Voor toeristen met geldige reispapieren zijn er geen belemmeringen. Wel kan het bij bepaalde grensovergangen wat drukker zijn.

Maatregelen andere Europese landen:

België

Grenscontroles België - Frankrijk
Er is regelmatig veel vertraging aan de grens tussen België en Frankrijk. Vooral op de route E17 Kortrijk - Lille bij de grensovergang bij Lille kan de wachttijd flink oplopen. Dat heeft te maken met grenscontroles. Die zijn sinds de aanslagen in Nice verscherpt. Ook de werkzaamheden kosten veel extra tijd. Bij de grens met Frankrijk bij Rekkem is in beide richtingen maar één rijstrook open tot eind augustus. Ook bij andere grensovergangen moet met vertraging rekening gehouden worden.

Frankrijk

Extra controles
Verkeer aan de diverse grensovergangen met Frankrijk moet rekening houden met vertraging door extra controles.

Duitsland

Grenscontroles t/m herfst
De intensieve grenscontroles in Duitsland gaan door tot en met de herfst en houden verband met de vluchtelingenmigratie. Vooral het verkeer dat vanuit Oostenrijk naar Duitsland reist, zal regelmatig rekening moeten houden met oplopende wachttijden, met name in het weekend.

Groot Brittannië

Grenscontrole Dover en Folkestone
Controles bij de havenstad Dover zorgden het weekend van 23-24 juli voor veel vertraging voor passagiers van de veerboten. Ook bij Folkestone was er vertraging door verscherpte controle bij de Kanaaltunnel. De havenautoriteiten van Dover verwachten voor dit weekend (30-31 juli) geen extreme drukte, wel blijft het druk in verband met het vele vakantieverkeer.

Oostenrijk

Controles grens Duitsland
De intensieve grenscontroles in Duitsland gaan in ieder geval door tot en met de herfst. Vooral het verkeer dat vanuit Oostenrijk naar Duitsland reist moet rekening houden met oplopende wachttijden tijdens drukke reisdagen.

Polen

Tijdelijke grenscontroles in Polen
Polen voert tijdelijk weer grenscontroles in. Tot 2 augustus worden steekproefsgewijs controles gehouden aan de Schengen-binnengrens (dat zijn alle buurlanden m.u.v. Oekraïne, Wit-Rusland en Rusland). De controles maken deel uit van de veiligheidsmaatregelen in verband met de NAVO-top in Warschau, de Wereldjongerendag in Krakau en het bezoek van paus Franciscus deze zomer.

Zweden

Grenscontroles
Zweden controleert de identiteit van reizigers bij de grensovergangen met Denemarken. Dus ook bij de Öresundbrug tussen Kopenhagen en Malmö. Het maakt niet uit of je nu per auto, trein of bus reist. Ook de veerboten worden gecontroleerd. Zonder geldige documenten kom je Zweden niet meer in. Directe treinen van Kopenhagen naar Zweden zijn er niet meer. Treinreizigers moeten overstappen bij het station van het vliegveld van Kopenhagen en gaan daar door de controle. Dagelijks reizen er 20.000 mensen via de Öresundbrug. Reken op een half uur extra reistijd door de controles.

Bron: ANWB Verkeersinformatie / Bron foto: ANP

Met de auto naar het buitenland

Bereid je goed voor als je met de auto naar het buitenland gaat. Laat autopech je reis niet verpesten. Voorkom hoge kosten langs de weg of bij een buitenlandse garage en sluit Wegenwacht Europa af. Hiermee kun je dag en nacht op ons rekenen en helpen we je snel en voordelig weer op weg.

Plaats reactie