Nestlé helpt Poolse tieners met koken
Geplaatst: di aug 21, 2012 7:30 am
Nestlé helpt Poolse tieners met koken
Door middel van een nationaal onderwijs programma genaamd ‘Eat Tasty en Healthy’ helpt Nestlé Poolse tieners om een gebalanceerde maaltijd te koken.
Leraren kunnen hun klas registreren op de website en ontvangen vervolgens lesplannen en lesmateriaal ontwikkeld door voedingsdeskundigen. Het lesmateriaal is speciaal ontworpen m de eetgewoontes van de studenten te verbeteren en hun kennis over het koken van voedzame maaltijden met verse ingrediënten te vergroten.
Anna Jędrzejewska, Customer Relations Manager bij Winiary in Polen geeft aan dat de meeste tieners in Polen wel bewust zijn van het belang van gezonde voeding, maar niet voldoende toegang hebben tot praktische informatie over een gebalanceerde maaltijd.
Naast het vergroten van de kennis is het ook de bedoeling om jongeren aan te moedigen om hun maaltijden samen met hun familie te eten om het verspillen van voedsel te voorkomen.
Het programma is opgezet door Winiry het culinaire merk van Nestlé met steun van het Poolse ministerie van Nationaal Onderwijs, de Poolse Society van Nutritional Sciences, de Universiteit van Warschau van Life Sciences en de Federatie van de Poolse Voedselbanken.
Meer dan 110.000 jongeren (13-15 jaar) hebben al deelgenomen aan het programma, wat neerkomt op bijna een kwart van alle middelbare scholen in Polen.
http://www.foodnext.nl/concepten/item/n ... koken.html
Door middel van een nationaal onderwijs programma genaamd ‘Eat Tasty en Healthy’ helpt Nestlé Poolse tieners om een gebalanceerde maaltijd te koken.
Leraren kunnen hun klas registreren op de website en ontvangen vervolgens lesplannen en lesmateriaal ontwikkeld door voedingsdeskundigen. Het lesmateriaal is speciaal ontworpen m de eetgewoontes van de studenten te verbeteren en hun kennis over het koken van voedzame maaltijden met verse ingrediënten te vergroten.
Anna Jędrzejewska, Customer Relations Manager bij Winiary in Polen geeft aan dat de meeste tieners in Polen wel bewust zijn van het belang van gezonde voeding, maar niet voldoende toegang hebben tot praktische informatie over een gebalanceerde maaltijd.
Naast het vergroten van de kennis is het ook de bedoeling om jongeren aan te moedigen om hun maaltijden samen met hun familie te eten om het verspillen van voedsel te voorkomen.
Het programma is opgezet door Winiry het culinaire merk van Nestlé met steun van het Poolse ministerie van Nationaal Onderwijs, de Poolse Society van Nutritional Sciences, de Universiteit van Warschau van Life Sciences en de Federatie van de Poolse Voedselbanken.
Meer dan 110.000 jongeren (13-15 jaar) hebben al deelgenomen aan het programma, wat neerkomt op bijna een kwart van alle middelbare scholen in Polen.
http://www.foodnext.nl/concepten/item/n ... koken.html