Reopen EU app

Lech
Berichten: 3931
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Reopen EU app

Bericht door Lech » ma mei 03, 2021 5:25 am

App die je kan gebruiken om te zien wat de regels zijn als je een ander EU land wilt bestreden.

https://reopen.europa.eu/nl/
https://reopen.europa.eu/pl/


Het coronavirus verspreidt zich over de hele Europese Unie en heeft op vele manieren gevolgen voor ons leven. Regeringen hebben diverse beperkende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en levens te beschermen. De situatie verandert snel en ook de reactie van de lidstaten.

Dit instrument biedt een overzicht van de gezondheidssituatie in de Europese landen, op basis van gegevens van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). De informatie wordt regelmatig bijgewerkt en is beschikbaar in 24 talen. Hiermee kunt u de ontwikkeling van de toestand van het coronavirus in uw land en daarbuiten volgen. Re-open EU biedt ook informatie over de verschillende beperkingen, waaronder quarantaine- en testvereisten voor reizigers en mobiele tracerings- en waarschuwingsapps voor het coronavirus. Dit kan u helpen om uw reis in Europa te plannen en tegelijkertijd veilig en gezond te blijven. De Europese Unie doet grote inspanningen om deze pandemie te boven te komen en de burgers en hun bestaansmiddelen te beschermen.
Afbeelding

De EU-landen zijn het eens geworden over een gecoördineerde aanpak van de beperking van het vrije verkeer in reactie op de coronaviruspandemie. Dit omvat een kleurcode voor de indeling van regio’s — groen, oranje, geel en grijs — op basis van de epizoötiologische situatie aldaar. Zij kwamen ook gemeenschappelijke criteria overeen die zij moeten toepassen wanneer zij besluiten om reisbeperkingen in te voeren, een gemeenschappelijke aanpak voor reizigers uit „rode gebieden” (testen en zelfquarantaine) en het verstrekken van duidelijker en tijdiger informatie aan het publiek.

Deze website zal geleidelijk meer informatie opleveren naarmate deze beschikbaar komt.

Plaats reactie