Grotredding ging nog bijna mis: ’Je zag het water stijgen’ D

Al wat niet met Polen te maken heeft mag hier geplaatst worden
bertvaneck
Berichten: 16607
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 8:54 am

Grotredding ging nog bijna mis: ’Je zag het water stijgen’ D

Bericht door bertvaneck » wo jul 11, 2018 11:11 am

Grotredding ging nog bijna mis: ’Je zag het water stijgen’
Door REDACTIE

Updated Vandaag, 09:06
Vandaag, 08:19 in BUITENLAND


CHIANG RAI - Het scheelde niet veel of de reddingsoperatie rond de Thaise grotjongens was op een tragedie uitgelopen. Twee uur nadat de laatste Thaise grotjongen was bevrijd, begaven de waterpompen bij het Tham Luang-grottenstelsel het. Zo’n honderd reddingswerkers die nog in de grot aanwezig waren, moesten vluchten voor het snel stijgende water.

De grotjongens lieten hun fietsen achter bij de ingang van het grottenstelsel.
De grotjongens lieten hun fietsen achter bij de ingang van het grottenstelsel.Ⓒ REUTERS
Dat melden Australische duikers die meehielpen bij de gevaarlijke operatie. „Opeens zagen we groepen reddingswerkers op de vlucht slaan. Je zag het water in delen van de grot weer stijgen”, zegt een duiker in Australische media. De werkzaamheden om de operatie af te sluiten waren al een race tegen de klok omdat het weer harder ging regenen in het gebied.


BEKIJK OOK:

Dit zijn de Thaise jongens die gered zijn
Omdat de grot halsoverkop geëvacueerd moest worden, zijn honderden duikflessen achtergebleven. Niemand raakte gewond door het stijgende water. Het is niet duidelijk waarom de pompen, die al dagen draaiden, uitvielen.

BEKIJK OOK:

Ouders mogen bij ziekenhuisbed grotjongens
De voetballertjes van elf tot zestien jaar oud en hun 25-jarige coach kwamen op 23 juni vast te zitten in het grottencomplex van Tham Luang in het uiterste noorden van Thailand. Door hevige regenval was de ingang geblokkeerd geraakt. Het duurde dagen voordat reddingswerkers hen vonden. Met een moeizame reddingsactie werden ze uit de grot gehaald.

Plaats reactie