Vaccinaties verplicht?

bertvaneck
Berichten: 16607
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 8:54 am

Vaccinaties verplicht?

Bericht door bertvaneck » zo aug 13, 2017 12:32 pm

Vaccinaties verplicht?


Beste lezer,

Het is vakantietijd en rustiger in het nieuws. Hierdoor heb ik tijd om wat verder achter het nieuws te kijken. Het blijkt toch dat sommige berichtgeving wel erg eenzijdig is… Nu we een week verder zijn blijkt dat de NVWA al heel lang op de hoogte is geweest van illegale praktijken in de pluimveesector (1), waardoor de schadelijke stof fipronil in zelfs biologische eieren terecht is gekomen. De lijst met besmette eieren wordt dagelijks langer en langer (2). Bijna een jaar geleden was al bekend dat fipronil als reinigingsmiddel in de stallen werd gebruikt. Waarom is er niet eerder actie ondernomen?

Het blijkt dat de toezichthouder die in had moeten grijpen, de NVWA, onder het Ministerie van Economische Zaken valt (3). Hierdoor heeft de NVWA twee petten op. Zo is het haar taak om aan de ene kant de gezondheid van burgers te beschermen, maar aan de andere kant ook de (financiële) belangen te behartigen van het bedrijfsleven (4, 5). Dit is een kwalijke zaak, omdat de onafhankelijkheid hierdoor in gevaar is.

Het is heel bizar te noemen dat de NVWA nu actie onderneemt omdat er fipronil in onze eieren zit, terwijl onze groenten en fruit vaak grotere hoeveelheden veel toxischere bestrijdingsmiddelen bevatten. Dit is meten met twee maten. Daarbij controleert de NVWA steekproefsgewijs, waardoor de kans op een foute partij die wel in de winkel belandt groot is. De consument weet niet hoe het met een specifieke partij gesteld is. Om er zeker van te zijn dat we geen gif in ons eten hebben, kunnen we maar beter kiezen voor voeding met een biologisch dynamisch keurmerk. Zo zijn BD-eieren volledig veilig, omdat er geen chemische stoffen in de keten gebruikt mogen worden (6).

Verplicht vaccineren
Inmiddels is er in Italië en Frankrijk een wet aangenomen die ouders verplicht om hun kinderen te laten vaccineren (7, 8). Dat terwijl er meer dan 1000 studies op tafel liggen die ook een schadelijke kant van vaccinaties belichten (9). Zelfs het Amerikaanse Institute of Medicine vermeldt in een wetenschappelijk relaas van meer dan 800 pagina’s dat sommige vaccinaties bijwerkingen kunnen hebben (10, 11). Een zeer recente studie meldt dat niet-gevaccineerde kinderen een kleinere kans op allergieën en eczeem lijken te hebben (12). Ook bij het Nederlandse meldpunt voor bijwerkingen, het Lareb, worden jaarlijks duizenden bijwerkingen van vaccinaties gemeld (13). De NVKP meldt op hun site dat er in Nederland jaarlijks gemiddeld 5 meldingen van overlijden na vaccinatie plaatvinden (14). Het vaccineren is dus zeker niet zonder risico. Het is wachten tot het vaccineren in de EU en daarmee in ons land verplicht gaat worden.

Zijn de bijwerkingen dan collateral damage (nevenschade) ten behoeve van de groepsveiligheid? Wat als jouw kind onherstelbare schade hierdoor oploopt? Wie is de baas over ons lichaam? De overheid, wijzelf of onze ouders als we minderjarig zijn? Waar stopt onze eigen beslissingsbevoegdheid? Gaat de overheid straks ook bepalen dat elke burger gechipt moet worden? Honden moeten al verplicht gechipt worden (15). Mijn visie is dat iedereen vrij moet zijn om afwegingen te maken die gaan over de gezondheid van het eigen lichaam. Helemaal omdat niet duidelijk is of het promoten van vaccinaties het werk is van de lobbyisten die voor de farmacie werken (16, 17, 18, 19). Ik zal me zeker blijven inzetten voor beslissingsvrijheid over eigen lijf. Baas over eigen lichaam.

Gezonde week,
Juglen Zwaan
aHealthylife.nl

Plaats reactie