Heel veel mensen koken al vaak met knoflook

Plaats reactie
bertvaneck
Berichten: 16607
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 8:54 am

Heel veel mensen koken al vaak met knoflook

Bericht door bertvaneck » di aug 15, 2017 5:52 am

Heel veel mensen koken al vaak met knoflook. Het is namelijk een heerlijke smaakmaker in veel verschillende gerechten. Maar naast het afschrikken van vampiers en lekker smaken is knoflook ook enorm goed voor je gezondheid. Die knoflook adem moeten we dus maar even op de koop toe nemen.


1. Verkoudheid
Het vervelendste aan een verkoudheid is die verstopte neus. Dankzij knoflook zal je snel weer vrij kunnen ademen. Breng een pan water aan de kook en kneus 5 teentjes knoflook met de platte kant van een mes. Verwijder de schil en voeg de knoflook toe aan het water. Haal de pan van het vuur en adam op veilige afstand de waterdamp in. Je kan voor een optimaal effect een handdoek over je hoofd doen om de stoom te concentreren. Knoflook heeft een antibacteriële werking, verzacht ontstekingen en verdunt het slijm in je neus.
2. Vitamineboost
Knoflook zit vol goede vitamine, mineralen en antioxidanten. Zo is het rijk aan magnesium, vitamine B12 en vitamine C. Nu hoef je gelukkig niet iedere ochtend een teentje knoflook te eten om deze positieve effecten op je gezondheid te krijgen. Er bestaan knoflooksupplementen die al het goede van knoflook bevatten. Het grote voordeel hiervan is dat je niet de hele dag met een knoflookadem rondloopt. Wel zo prettig voor je omgeving.

3. Afvallen
Uit onderzoek is gebleken dat het eten van knoflook in je dieet een gunstig effect heeft op je gewichtsverlies. Onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die veel knoflook aten een grotere afname in hun gewicht zagen en ook minder vet opsloegen.

4. Mooie huid
De hoge dosering van antioxidanten in knoflook maakt het een goed middeltje voor een mooie huid. Antioxidanten vertragen namelijk het verouderingsproces van de huid. Daarnaast is knoflook ontstekingsremmend waardoor het kleine ontstekingen in de huid, zoals puistjes en mee-eters, tegen gaat.

5. Gezond hart en bloedvaten
Hart- en vaatziekten zoals beroertes en hartaanvallen zijn een van de grootste doodsoorzaken in Nederland. Knoflook kan het cholesterolgehalte in je bloed verlagen. Met name het slechte (LDL) cholesterol zal afnemen wanneer je knoflook eet. Een te hoog cholesterolgehalte in het bloed is vaak de oorzaak van een hartinfarct of beroerte.

6. Bloeddruk
Wanneer je last hebt van een hoge bloeddruk kan het eten van knoflook je helpen. Knoflook bevat namelijk het stofje allicine wat de bloeddruk verlaagt. Je moet wel aardig wat knoflook eten om dit effect te bereiken, namelijk 4 teentjes per dag!

7. Gezonde botten
Wanneer we ouder worden krijgen we te maken met brozere botten en botontkalking. Vooral vrouwen in de overgang kunnen plotseling zwakkere botten krijgen door de veranderingen in de hormoonspiegel. Het eten van 2 gram knoflook per dag kan de effecten van de overgang op gezondheid van je botten opvangen.

Lech
Berichten: 3543
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Heel veel mensen koken al vaak met knoflook

Bericht door Lech » di aug 15, 2017 10:55 am

Plaats een teentje knoflook onder je hoofdkussen en jouw slaap zal verbeteren.

bertvaneck
Berichten: 16607
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 8:54 am

Re: Heel veel mensen koken al vaak met knoflook

Bericht door bertvaneck » di aug 15, 2017 7:46 pm

Nou Lech is slaap super 6qq 6qq

Plaats reactie