Foodie in Krakau
Geplaatst: do sep 28, 2017 5:35 am
Foodie in Krakau
en paar weken geleden zat ik voor OMF in Polen. Polen? Ja, dat dacht ik eerst ook toen ik de uitnodiging ontving voor deze persreis. Maar Polen is dus echt wel de nieuwe bestemming voor een citytrip. Stiekem was ik daar al een klein beetje van op de hoogte want Krakau, de stad waar ik ben geweest, is mij de laatste tijd best vaak ter ore gekomen. Het nieuwe Berlijn zeggen ze. En natúúrlijk wilde ik met eigen ogen zien of dat ook zo is. Binnenkort kun je alles over mijn bevindingen lezen in een City Guide, voor nu eerst een overzicht met wat ik er allemaal heb gegeten. En ik kan je alvast vertellen dat Krakau eigenlijk een combinatie is van heel erg traditioneel eten in combinatie met de foodtrucks van nu. Ouderwets VS Nieuwerwets. Traditie meets Hippe hap. Ofzoiets… Lees met me mee want ik heb zelf ook wel weer even zin om terug te blikken op dat foodfest daar!
Vrijdag
Na een lange dag reizen (we vlogen niet rechtstreeks en hadden vertraging), was ik héél erg toe aan eten. Gelukkig stond er een late lunch gepland in het Galaxy hotel waar we verbleven dus we konden direct aanschuiven. Vooraf wat brood en een ministukje kip, daarna lekker een bordje Pierogi: Poolse pasteitjes met verschillende vullingen. Ik at ze een tijdje geleden samen met Sab voor het eerst bij MingleMush in Den Haag en wist dat ik deze in Krakau niet over mocht slaan.
Omdat we een paar uur later alweer zouden dineren bestelden we niet teveel. Achteraf had ik daar spijt van want ik kon nog wel zo’n bord Pierogies op. Tja.. ik ben best een grote eter geloof ik en die dingen zijn zó lekker..
`s Avonds aten we bij een mega gezellig tentje op het centrale plein van Krakau. Een paar trappen naar beneden en we zaten in een soort grot, althans, daar leek het op. Ik kon maar moeilijk een keuze maken en kreeg het advies ook hier de (Ruskie) Pierogies te proberen want ze waren weer anders dan die ik die middag op had. Ik was enigszins teleurgesteld toen ik dit bordje met pasteitjes voorgeschoteld kreeg, maar man, wat vulden deze dingen zeg! Compleet anders dan de ravioli look-a-like van een paar uur eerder. En lekker!
Erna een eton mess van vanille ijs, frambozen, aardbeien, aardbeiensaus en meringue. Feestje.
en paar weken geleden zat ik voor OMF in Polen. Polen? Ja, dat dacht ik eerst ook toen ik de uitnodiging ontving voor deze persreis. Maar Polen is dus echt wel de nieuwe bestemming voor een citytrip. Stiekem was ik daar al een klein beetje van op de hoogte want Krakau, de stad waar ik ben geweest, is mij de laatste tijd best vaak ter ore gekomen. Het nieuwe Berlijn zeggen ze. En natúúrlijk wilde ik met eigen ogen zien of dat ook zo is. Binnenkort kun je alles over mijn bevindingen lezen in een City Guide, voor nu eerst een overzicht met wat ik er allemaal heb gegeten. En ik kan je alvast vertellen dat Krakau eigenlijk een combinatie is van heel erg traditioneel eten in combinatie met de foodtrucks van nu. Ouderwets VS Nieuwerwets. Traditie meets Hippe hap. Ofzoiets… Lees met me mee want ik heb zelf ook wel weer even zin om terug te blikken op dat foodfest daar!
Vrijdag
Na een lange dag reizen (we vlogen niet rechtstreeks en hadden vertraging), was ik héél erg toe aan eten. Gelukkig stond er een late lunch gepland in het Galaxy hotel waar we verbleven dus we konden direct aanschuiven. Vooraf wat brood en een ministukje kip, daarna lekker een bordje Pierogi: Poolse pasteitjes met verschillende vullingen. Ik at ze een tijdje geleden samen met Sab voor het eerst bij MingleMush in Den Haag en wist dat ik deze in Krakau niet over mocht slaan.
Omdat we een paar uur later alweer zouden dineren bestelden we niet teveel. Achteraf had ik daar spijt van want ik kon nog wel zo’n bord Pierogies op. Tja.. ik ben best een grote eter geloof ik en die dingen zijn zó lekker..
`s Avonds aten we bij een mega gezellig tentje op het centrale plein van Krakau. Een paar trappen naar beneden en we zaten in een soort grot, althans, daar leek het op. Ik kon maar moeilijk een keuze maken en kreeg het advies ook hier de (Ruskie) Pierogies te proberen want ze waren weer anders dan die ik die middag op had. Ik was enigszins teleurgesteld toen ik dit bordje met pasteitjes voorgeschoteld kreeg, maar man, wat vulden deze dingen zeg! Compleet anders dan de ravioli look-a-like van een paar uur eerder. En lekker!
Erna een eton mess van vanille ijs, frambozen, aardbeien, aardbeiensaus en meringue. Feestje.