Vijf hotspots in Oost-Europa
Krantentitel: ‘Spotlight op Oost-Europa’
Verleg de aandacht voor de volgende stedentrip eens naar het oosten van Europa. Daar openen in hoog tempo restaurants met een eigentijds interieur, gerund door vooruitstrevende chefs. Bij deze vijf hotspots zit u alvast goed.
Net als in de rest van de wereld schieten de hamburgerrestaurants ook in Warschau uit de grond. Het is leuk internationale fastfood in Polen te zien, dacht de mede-eigenaar en architect van Serwus, Michał Gratkowski, maar we mogen ook onze eigen traditionele gerechten, zoals de zapiekanki niet vergeten. In de jaren negentig was de zapiekanki, een soort pizzasandwich, een zeer populair gerecht, dat verkocht werd in marktstalletjes en vaak uit de magnetron kwam.
Dat kon ook anders. Dus gingen de architecten van Moko aan de slag om deze smalle zaak in een moderne markt te veranderen. Er zijn vijf stalletjes. Zo is er een om de klant welkom te heten, een ander voor de sauzen en weer een ander voor het eten. De sandwiches worden belegd met verse ingrediënten, onder toeziend oog van Janek Paszkowki, bekend van het tv-programma MasterChef. De kaart speelt met internationale aspecten. Zo is er de op Spanje geïnspireerde zapiekanki met chorizo en manchego of de Italiaanse met gorgonzola en peer. Het rood-gele kleurpalet van het café correspondeert met de sauzen waarmee je de zapiekanki belegt: ketchup en mosterd.
Skolimowska 4, Warschau
Zie gehele artikel: http://fd.nl/fd-persoonlijk/1161723/vij ... ost-europa
Vijf hotspots in Oost-Europa
Re: Vijf hotspots in Oost-Europa
r zijn vijf stalletjes. Zo is er een om de klant welkom te heten, een ander voor de sauzen en weer een ander voor het eten
Dit doet mij denken aan de jaren 90 in Polen.
Bij de één bestelde je, bij de ander betaalde je, de 3e maakte het, bij de 4e ging je met het bonnetje heen en kreeg je het.