Racismerelletje om Hodgson opgelost

Plaats reactie
bertvaneck
Berichten: 16607
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 8:54 am

Racismerelletje om Hodgson opgelost

Bericht door bertvaneck » vr okt 18, 2013 8:31 am

Racismerelletje om Hodgson opgelost


Er is opnieuw ophef ontstaan over de Engelse bondscoach Roy Hodgson (66). De coach zou een racistische uitspraak hebben gedaan over een van de spelers, zo schrijft The Sun.

Hodgson zou tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Polen in de rust tegen zijn spelers voor de grap hebben gezegd dat ze 'de aap in de ruimte' moesten zoeken. Hij doelde daarmee op Andros Townsend, die een donkere huidskleur heeft. De verdedigers moesten de aanvaller meer aanspelen, zo vond de coach.Townsend zelf gaf aan op Twitter dat hij totaal geen moeite had met de uitspraak, maar de anti-racisme organisatie Kick it Out! dacht daar anders over en liet de zaak door de voetbalbond onderzoeken. De Engelse bond schaarde zich echter direct achter de coach. Hodgson maakte alsnog zijn excuses aan Townsend, de speler zelf gaf aan dat hij niet begreep waarom er zoveel ophef was en dat hij zich niet gekwetst voelde.

De overige spelers van Engeland, waaronder Wayne Rooney, sloten zich bij de mening van Townsend aan. Voor de FA was de zaak daarmee opgelost.

Gebruikersavatar
Wilhelmus Johannes
Berichten: 2837
Lid geworden op: di aug 30, 2011 7:21 pm

Re: Racismerelletje om Hodgson opgelost

Bericht door Wilhelmus Johannes » vr okt 18, 2013 8:42 am

Townsend, de speler zelf gaf aan dat hij niet begreep waarom er zoveel ophef was en dat hij zich niet gekwetst voelde.

De overige spelers van Engeland, waaronder Wayne Rooney, sloten zich bij de mening van Townsend aan.


6qq 6qq Geweldig.

Top van die Townsend,misschien kan hij eens naar Nederland komen,om dat eeuwige gezeik over Zwarte Piet hier de kop eens in te drukken.

Plaats reactie