TdP 2017

Plaats reactie
Plievo
Berichten: 2945
Lid geworden op: do aug 18, 2011 8:19 pm

TdP 2017

Bericht door Plievo » wo jul 26, 2017 8:22 am

Afbeelding

Rafal Majka hier in actie op de beklimming van de Mont du Chat tijdens de negende etappe van de Tour de France

Foto: ANP


Majka maakt rentree in Ronde van Polen

Rafal Majka maakt zijn rentree in het wielerpeloton op geboortegrond, namelijk de Ronde van Polen. De klimmer van Bora-Hansgrohe is voldoende hersteld van de verwondingen die hij eerder deze maand opliep door een val in de Tour de France, die hem ook dwong tot opgave. Majka won de Ronde van Polen in 2014. De zevendaagse wielerronde begint zaterdag in Krakow.

,,De organisatie en alle Poolse fans zijn erg blij dat Rafal Majka kan starten in Polen'', aldus koersdirecteur Czeslaw Lang, die eerder al trots kon melden dat de Slowaakse wereldkampioen Peter Sagan eveneens aan de start verschijnt. Sagan werd dit jaar uit de Tour gezet omdat hij in volle eindsprint Mark Cavendish ten val bracht.

Majka bewaart goede herinneringen aan de Ronde van Polen. Hij won in 2014 twee bergetappes en het eindklassement. ,,Ik waag me niet aan voorspellingen, maar ik ga alles geven in de bergetappes en het doet mij deugd dat de route nog zwaarder is dan die van 2014.''


Afbeelding

Plievo
Berichten: 2945
Lid geworden op: do aug 18, 2011 8:19 pm

Re: TdP 2017

Bericht door Plievo » za jul 29, 2017 8:10 pm

Peter Sagan opent in Polen met zege, Danny van Poppel derde

Afbeelding
De eerste etappe van de Ronde van Polen is gewonnen door Peter Sagan. De renner van Bora-Hansgrohe kwam na een rit van 130 kilometer met start en aankomst in Krakau als eerste over de finish door de massasprint te winnen. Caleb Ewan moest genoegen nemen met een tweede plaats. Danny van Poppel was op een derde plaats de beste Nederlander.
http://www.wielerflits.nl/nieuws/284618 ... nning.html

Lech
Berichten: 4933
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: TdP 2017

Bericht door Lech » ma jul 31, 2017 4:56 am

Danny van Poppel neemt leiderstrui over van Sagan in Ronde van Polen
Afbeelding
Foto: ANP
Gepubliceerd: 30 juli 2017 17:00 Laatste update: 30 juli 2017 19:15

Danny van Poppel heeft zondag de gele leiderstrui veroverd in de Ronde van Polen. De Nederlandse sprinter van Sky eindigde in de tweede etappe als tweede.

De 24-jarige Van Poppel werd na 142 kilometer van Tarnowskie Gory naar Katowice in de massaprint geklopt door de Italiaan Sacha Modolo, maar pakte door zijn tweede plaats wel genoeg bonificatieseconden om de leiding in het algemeen klassement over te nemen van Peter Sagan.

De Slowaakse wereldkampioen won zaterdag de eerste rit. Van Poppel werd toen derde.

Zondag finishte de Duitser Maximilian Walscheid achter Modolo en Van Poppel als derde. Boy van Poppel, de vijf jaar oudere broer van Danny van Poppel, werd vierde. Hij rijdt voor Trek-Segafredo.

Lech
Berichten: 4933
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: TdP 2017

Bericht door Lech » di aug 01, 2017 5:06 am

Afbeelding

Sagan neemt leiderstrui over van Van Poppel in Ronde van Polen
Foto: ANP
Gepubliceerd: 31 juli 2017 20:03 Laatste update: 31 juli 2017 22:34

Danny van Poppel is maandag in de derde etappe van de Ronde van Polen zijn gele leiderstrui kwijtgeraakt aan Peter Sagan. De rit werd gewonnen door de Belg Dylan Teuns, waarna Wilco Kelderman als vierde finishte.

Sagan kwam in de rit van Jaworzno naar Szczyrk, met daarin vier beklimmingen, als tweede over de streep. De wereldkampioen uit Slowakije had eerder de openingsetappe gewonnen. Hij moest nu de zege aan Teuns laten.

Kelderman kwam in hetzelfde groepje als Teuns en Sagan over de meet. In het groepje van vier zat ook de Pool Rafal Majka, teamgenoot van Sagan bij Bora-Hansgrohe.

Naast Kelderman eindigden nog drie Nederlanders in de top tien. Tom-Jelte Slagter passeerde de finish op vijf seconden van Teuns als vijfde. Ook Wout Poels (negende) en Sam Oomen (tiende) konden een goed resultaat voorleggen.

Voor de 25-jarige Teuns is het zijn vierde overwinning als profwielrenner en zijn eerste in de World Tour. Vorige week won de renner van BMC nog twee ritten in de Ronde van Wallonië en ook het eindklassement.

http://www.nu.nl/wielrennen/4863665/sag ... polen.html

Plievo
Berichten: 2945
Lid geworden op: do aug 18, 2011 8:19 pm

Re: TdP 2017

Bericht door Plievo » di aug 01, 2017 7:43 pm

Ewan verslaat Van Poppel en sprint naar ritzege in Ronde van Polen

Afbeelding

Caleb Ewan heeft de 4e etappe van de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. De Australische renner van Orica-Scott was de snelste in de massasprint na een rit van 238 kilometer van Zawiercie naar Zabrze.

Danny van Poppel, voormalig klassementsaanvoerder, kwam net tekort in de sprint en eindigde op de 2e plaats. Peter Sagan sprintte naar de 3e plek. De Slowaak vna Bora-Hansgrohe blijft leider in het algemeen klassement.

Lech
Berichten: 4933
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: TdP 2017

Bericht door Lech » do aug 03, 2017 5:16 am

Afbeelding

Nederlandse sprinter slaat toe in Ronde van Polen
Nu is het raak voor Van Poppel
4 uur geleden ANP

Danny van Poppel heeft eindelijk zijn dagsucces in de Ronde van Polen te pakken.

De Nederlandse wielrenner van Team Sky sprintte woensdag naar de zege in de vijfde etappe, voor de Sloveen Luka Mezgec.

In de eerdere ritten was Van Poppel twee keer tweede en een keer derde geworden. De Slowaakse wereldkampioen Peter Sagan, die als derde finishte, blijft leider in het algemeen klassement.

Lech
Berichten: 4933
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: TdP 2017

Bericht door Lech » vr aug 04, 2017 4:57 am

Afbeelding


Haig troeft Poels af in bergrit in Polen, Teuns neemt leiderstrui over van Sagan
Foto: ANP
Gepubliceerd: 03 augustus 2017 20:22 Laatste update: 03 augustus 2017 20:27

Jack Haig heeft donderdag verrassend de zesde etappe van de Ronde van Polen gewonnen.

De Australische renner van Orica-Scott kwam na een stevige bergrit over 189 kilometer van Kopalnia Soli "Wieliczka" naar Zakopane solo over de meet.

De pas 23-jarige Haig behaalde daarmee zijn eerste zege als beroepsrenner.

Op enige afstand sprintte Wout Poels naar de tweede plaats, net voor de Luxemburger Bob Jungels. Poels wekte de indruk dat hij dacht de etappe te hebben gewonnen.

De Belg Dylan Teuns nam de leiderstrui over van de Slowaakse wereldkampioen Peter Sagan. Wilco Kelderman en Poels staan in zijn buurt.
Tolhoek

Antwan Tolhoek was mee in de vroege ontsnapping en slaagde erin voldoende punten te pakken om de bergtrui over te nemen van de Belg Maxime Monfort. In de finale voerde Jungels het tempo op, het was te zwaar voor Sagan die veertien man zag wegrijden.

Uit die groep ontsnapte Haig die met een voorsprong van 30 seconden aan de laatste klim begon. Ondertussen probeerden met name Poels en Vincenzo Nibali Teuns kwijt te raken. Maar de kopman van BMC, maandag al winnaar van de derde etappe, kwam na de top weer terug bij het groepje waarin ook Kelderman, in voorbereiding op de Ronde van Spanje, zich handhaafde.

Vrijdag volgt de koninginnenrit met start en aankomst in Bukowina Tatrzanska. Er moeten zes cols worden beklommen waarvan de laatste top ook meteen de finish is.

Teuns begint als leider met een voorsprong van zes seconden op eerste achtervolger Rafal Majka. Kelderman is derde op 10 seconden, Poels is vierde op 13 tellen. Ook Sam Oomen staat in de top tien: zevende op 24 seconden.




http://www.nu.nl/sport/4867511/haig-tro ... sagan.html

Lech
Berichten: 4933
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: TdP 2017

Bericht door Lech » za aug 05, 2017 7:32 am

Slotetappe in Polen prooi voor Poels
Afbeelding
Wout Poels heeft de zevende en laatste etappe van de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. De 29-jarige wielrenner uit Team Sky won vrijdag de sprint van de groep van favorieten in de loodzware koninginnenrit met start en aankomst in Bukowina Tatrzanska.

Dylan Teuns verdedigde zijn leiderstrui met succes in de slotetappe. De Belgische wielrenner van BMC had een marge van zes seconden op de Pool Rafal Majka. De Poolse wielrenner van Team Bora pakte met zijn derde plaats achter Poels en de Brit Adam Yates vier bonificatieseconden, en dat was niet genoeg om de leiderstrui over te nemen. Teuns hield twee seconden over op Majka.


Kelderman

Poels eindigt als derde in het klassement op drie seconden van Teuns. Door de tien bonificatieseconden nam hij de podiumplek over van landgenoot Wilco Kelderman die vierde werd in de etappe en in het eindklassement.

Plaats reactie