Sopot

Al uw vakantievragen mogen hier gesteld worden
Plaats reactie
Plievo
Berichten: 2944
Lid geworden op: do aug 18, 2011 8:19 pm

Sopot

Bericht door Plievo » wo jan 14, 2015 9:14 pm

Sopot, een prachtige stad aan de kust die ik slechts een paar uurtjes heb ontdekt.
Een aanrader om hier langere tijd te vertoeven.

Met de trein van Gdansk naar Sopot, 20 minuten rijden, kaartje koste nog geen euro :D
Zie de fietsstandplaats rechtsachter

Afbeelding

Leuk kerkje
Afbeelding

Afbeelding

Straat richting de pier
Afbeelding

Architect en bouwers teveel aan de wodka gelurkt?
Afbeelding

Afbeelding

Plein voordat je doorloopt naar de pier
Afbeelding

Het strand en de pier op de achtergrond
Afbeelding

Afbeelding

Is er een stukje brood?
Afbeelding

Afbeelding

De pier
Afbeelding

Afbeelding

Gdynia en Gdansk in de verte gezien vanaf de pier
Afbeelding

Afbeelding

Treinstation Sopot
Afbeelding

Pinguïn op het station :D
Afbeelding

Afbeelding

Lech
Berichten: 4933
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Sopot

Bericht door Lech » do jan 15, 2015 6:22 am

Mooi foto`s 16qq




Afbeelding
Krzywy Domek, oftewel het kromme huis in Sopot, Polen

Bijzondere architectonische staaltjes

Het lijkt soms wel of architecten er alles aan doen om op te vallen;
http://www.telegraaf.nl/reiskrant/beste ... jes__.html

Lech
Berichten: 4933
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Sopot

Bericht door Lech » ma sep 12, 2016 5:07 am

Sinds kort is er een entreeprijs van 7,5 zloty om de pier te betreden.

Plievo
Berichten: 2944
Lid geworden op: do aug 18, 2011 8:19 pm

Re: Sopot

Bericht door Plievo » ma sep 12, 2016 4:59 pm

Mijn vrouw is net met haar vriendin terug uit Sopot en ja hebben moeten betalen om de pier te betreden.
Jammer...

Lech
Berichten: 4933
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Sopot

Bericht door Lech » vr feb 22, 2019 5:51 am

Sopot in Polen
Een badplaats die niet alleen indruk maakt met zijn zandstrand
21/2/19
Afbeelding
Als u op zoek bent naar rust op het strand, cultuur en lekker eten in de stad, ontspanning in geweldige hotels en een opwindend nachtleven op hetzelfde moment, vindt u het aan de Poolse Oostzee. Het kuuroord Sopot maakt niet alleen indruk met zijn uitgestrekte zandstrand en het populaire Grand Hotel, het biedt zijn bezoekers ook veel meer.

reisverslagen

Heb je ooit een vakantie in Polen genomen ? Polen heeft echt veel te bieden, zoals de pittoreske badplaats aan de Oostzee Sopot . Met zijn vele hotels, bars, cafés en restaurants, nodigt deze plek je niet alleen uit om te ontspannen en tot rust te komen, het biedt ook een opwindend nachtleven.
Afbeelding
Kuuroordhuis in Sopot in Polen
Foto: iStock.com/arkanex

Actuele info over Sopot

Sopot, gelegen in het noorden van Polen en vormt samen met Gdansken Gdynia de zogenaamde Trimiasto. Slechts 40.000 mensen wonen in het prachtige kustplaatsje, maar meer dan twee miljoen bezoekers komen elk jaar massaal naar de stad die wil ontspannen op het strand in Sopot. Niet voor niets staat de plaats ook bekend als de "Riviera van het noorden". Hoewel het weer aan de kust niet vergelijkbaar is met dat in Zuid-Europa, registreert Sopot ook tussen de zes en acht uur zonneschijn per dag in de maanden mei tot september.

Sopot is de Riviera van het noorden

Het water is ook warmer vanwege het milde klimaat dan andere stranden aan de Baltische Zee. Sinds het voormalige vissersdorp in de 19e eeuw uitgroeide tot een bekend en populair kuuroord, schoten er aan het begin van de 20e eeuw veel prachtige villa's neer, die het vier kilometer lange zandstrand nog steeds kenmerken.
Zandstrand in Sopot Polen onthouden

Afbeelding
Het vier kilometer lange zandstrand in Sopot

Hotels in Sopot

In het kuuroord aan de Poolse Oostzee heeft u een ruime keuze aan goede en vooral goedkope accommodaties . Bij Airbnb vindt u gezellige, schone en goed gelegen accommodatie vanaf minder dan € 20 per nacht en hotels beginnen bij minder dan € 50 per nacht. Als u uw reis naar Sopot wilt combineren met een stedentrip , biedt de Poolse stad Gdansk u aan. Slechts 30 minuten met de trein, ligt de diverse havenstad. Als je zin hebt om de kleurrijke stad te verkennen, vind je meer tips over Gdansk in mijn artikel.


Afbeelding
Sopot in Polen onthouden

Grand Hotel in Sopot

Vooral een hotelgebouw valt op: het Grand Hotel Sopot, tegenwoordig bekend onder de naam Sofitel Grand Sopot . Het 5-sterrenhotel ligt in de Golf van Gdansk en heeft een eigen strand, waar u kunt ontspannen. Bovendien beschikt het Grand Hotel in Sopot over een verwarmd binnenzwembad, een fitnessruimte en een spa met sauna en hamam - ontspanning is voor u. Als je het gebouw van buiten bekijkt, heb je het gevoel dat je voor een paleis staat. Hier brengen vooral de rijke bezoekers van Sopot de nacht door. In het verleden waren gasten zoals Marlene Dietrich en Josephine Baker gasten van het hotel. De kamers bieden een prachtig uitzicht op de baai van Gdansk. Je kunt toch niet fijner worden, toch?
Afbeelding
Grand Hotel in Sopot in Polen
Foto: Jolanta Wojcicka / Shutterstock.com

De langste houten brug in Europa

Een ander hoogtepunt dat de spa in Polen te bieden heeft, is de langste houten pier in Europa , de zogenaamde "Molo". Meer dan 500 meter steekt de steiger uit in het water en biedt onderweg voldoende zitplaatsen, waar u kunt genieten van het uitzicht op de kust van Sopot en de zee. De houten brug was uitgerust met witte balustrades en banken, zodat het in een nobele en nette glans schijnt. Een wandeling over de brug kost in de zomer twee zloty per persoon, iets minder dan 50 cent. Het geld gaat naar het onderhoud en schoonmaken van de brug en naar mijn mening is het goed besteed, omdat de Molo altijd schoon en uitnodigend is.
Informatie en tips voor de ijsbaan:

Toegang: ma-vr € 1,20, za-zo & feestdagen € 1,90
Openingstijden: ma-vr 16.00-20.00, za-zo & feestdagen 11.30-15.30 uur


In de winter wordt het centrale plein van het spacomplex tegenover de Molo omgetoverd tot een schaatsbaan . Met uitzicht op de Oostzee en de eindeloze pier, kunt u hier tussen december en maart enkele baantjes trekken op het ijs en de frisse Baltische bries over uw neus laten waaien - gewoon geweldig! Als je nog steeds schaatsen nodig hebt en voor je veiligheid ook een helm, dan kun je beide voor een prijs van € 1,90 lenen op het terrein.
Afbeelding
De langste houten brug van Europa in Sopot
Foto: Subodh-Agnihotri / Shutterstock.com


De eigen haven van Sopot

Aan het einde van de houten brug werd een haven voor passagiersschepen en jachten gebouwd. Hier kunt u de grote en luxe schepen bewonderen en ver naar de zee kijken. De haven is niet vergelijkbaar met Gdańsk of Gdynia, maar het heeft zeker zijn charme.
Afbeelding
Foto: Just Danc / Shutterstock.com


Cultuur en eten in Sopot

Deze speciale sfeer loopt ook door het voetgangersgebied van Sopot, de "Bohaterów Monte Cassino", die gewoonlijk door de lokale bevolking Monciak wordt genoemd. Als je van de brug naar de winkelstraat loopt, ga je rechtstreeks naar huisnummer 50, beter bekend als het 'dronken huis' of het 'kromme huis'. Het zal niet alleen je aandacht trekken vanwege de architectuur, maar ook omdat veel mensen er vóór stoeien om een ​​foto te maken van het buitengewone gebouw. Het lijkt erop dat het uit de film "Alice in Wonderland" is voortgekomen. Anderen zeggen dat het doet denken aan een geplet bierblikje. Het "kromme huis" is om de stijl van de Spaanse architect Antonio Gaudí te onthouden. 'S Avonds kun je hier eten in een van de restaurants of in een leuke maar gezellige sfeer cocktails drinken . Maar veel vakantiegangers komen ook gewoon langs om foto's te maken en plezier te maken.

Guru-tip: The Blue Poodle is tegelijkertijd een restaurant, een bar en een pub. Direct tegenover het "dronken huis" in het voetgangersgebied vindt u dit traditionele restaurant. Zowel Poolse specialiteiten als internationale gerechten staan ​​op de plank - u heeft keuze te over.
Afbeelding

Alles wat je hartje begeert

Als u door het voetgangersgebied loopt, passeert u andere bezienswaardigheden van Sopot en talloze kleine en grote cafés, bars, restaurants en boetieks. Hier zijn de prijzen in vergelijking met andere plaatsen in Polen echter een beetje duurder. Je krijgt een culinaire variëteit aangeboden. Van lokale gerechten tot internationale gerechten - op de Monciak vindt u wat u zoekt.

Levendig nachtleven in Sopot

Heb je overdag ontspannen met een wandeling over de brug en het voetgangersgebied en relax op het strand van Sopot, dan kun je 's avonds je energie kwijt - Sopot is daar de perfecte plek voor. De Monciak transformeert later in een feestbolwerk, waarin de feestelijke drukte zich verzamelt. Je hebt de keuze tussen ontspannen kroegentochten met leuke gesprekken, een verfijnde culturele nacht of een lange nachtclub. In Sopot krijgt iedereen waar voor zijn geld - in de kunstclub Café Zascianek of in een van de clubs zoals Sfinks700 Club of Gorzko Gorzko .

Lech
Berichten: 4933
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: Sopot

Bericht door Lech » di mar 12, 2024 6:14 am

De Britten noemen deze plaats "Poolse Canarische Eilanden". Hier brengen zij in 2024 hun vakantie door

De Poolse kust van de Oostzee is in 2024 een geweldige plek voor vakanties, betogen Britse media. De website "The Independent" moedigt toeristen van de eilanden aan om Spaanse stranden in te ruilen voor Poolse resorts, de zogenaamde Baltische Rivièra.
Afbeelding

2023 was het warmste jaar ooit en afgelopen zomer braken records voor de hoogste temperaturen . Populaire bestemmingen als Spanje of Italië kampten met een enorme hittegolf; de temperatuur kwam in deze landen vaak boven de 40 graden Celsius uit. Zonnebaden op de lokale stranden wordt steeds minder prettig, vooral als je niet gewend bent aan de hitte. Het Britse portaal The Independent kwam tegemoet aan de behoeften van toeristen van de Britse eilanden en presenteerde suggesties voor plaatsen voor de vakantie van dit jaar. Een Poolse stad stond ook op de lijst.

Britse media moedigen mensen aan om op vakantie te gaan aan de ‘Baltische Rivièra’
The Independent suggereert dat je deze vakantie het warme Andalusië in Spanje moet vervangen door de al even charmante Canarische Eilanden, terwijl een reis naar de Portugese Algarve moet worden vervangen door een vakantie aan de Baltische Zee. De bekende en populaire badplaats Sopot verdient erkenning.

De kuststad, gelegen aan de "Baltische Rivièra", wordt beschouwd als een uitstekend en betaalbaar alternatief voor meer exotische bestemmingen. De voordelen van een vakantie in Sopot zijn onder meer: ​​prachtige stranden, de langste houten pier van Europa , kuuroorden, nachtleven en heerlijke wafels.
Afbeelding
Sopot voor vakantie 2024. Waarom is het de moeite waard om de "Poolse Canarische Eilanden" te bezoeken?
De gunstige ligging van Sopot - aan de baai van Gdańsk, binnen de agglomeratie Tricity - maakt het een uitstekende vakantiebestemming op elk moment van het jaar. Daar kunt u niet alleen ontspannen op een van de uitgestrekte zandstranden, maar ook actief op pad gaan. Je kunt bijvoorbeeld de iconische pier, het middeleeuwse Grodzisko, het Crooked House en de representatieve straat Bohaterów Monte Cassino zien.

Het is ook de moeite waard om de State Art Gallery te bezoeken en de vuurtoren te beklimmen, een van de beste uitzichtpunten in de omgeving. We raden u ook aan de Bosopera te bezoeken, waar regelmatig interessante muzikale en culturele evenementen worden gehouden. Het is de moeite waard om Sopot te bezoeken, vooral in de zomer, wanneer de badplaats verandert in een bruisend toeristisch centrum.



https://podroze.gazeta.pl/podroze/7,114 ... BoxOpImg11

Plaats reactie