2021 Tokio

Alle berichten m.b.t. de Olympische Spelen mogen hier gepost worden
Plaats reactie
Lech
Berichten: 4933
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

2021 Tokio

Bericht door Lech » di jul 20, 2021 5:01 am

Ongekende blunder Poolse bond: Zwemmers in Tokio blijken niet gekwalificeerd...
Afbeelding
De gedupeerde zwemster Alicja Tchorz.Ⓒ EPA


Zes zwemmers die dachten dat ze konden gaan deelnemen aan de Zomerspelen in Tokio, bleken zich officieel niet gekwalificeerd te hebben. Het onfortuinlijke groepje kon daarom bij aankomst in Tokio vrijwel meteen weer naar huis.

Zes zwemmers die dachten dat ze konden gaan deelnemen aan de Zomerspelen in Tokio, bleken zich officieel niet gekwalificeerd te hebben. Het onfortuinlijke groepje kon daarom bij aankomst in Tokio vrijwel meteen weer naar huis.


De zes ontgoochelde zwemmers houden de Poolse zwembond verantwoordelijk voor de olympische blunder en kondigen gerechtelijke stappen aan. „Je beseft dat je vijf jaar van je leven opgeofferd hebt voor dit”, verzuchtte zwemster Alicja Tchorz, eerder al van de partij op de Spelen van Londen 2012 en Rio 2016. „Dit is een gigantische teleurstelling. De Poolse federatie heeft de regels voor kwalificatie gewoon verkeerd begrepen. Wat een incompetentie.”



https://www.telegraaf.nl/sport/19881904 ... alificeerd

Lech
Berichten: 4933
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: 2021 Tokio

Bericht door Lech » ma jul 26, 2021 4:51 am

Olympische Spelen in Tokio: Polen verslaat Russen op 3x3 basketbalevenement

Poolse 3x3 basketballers wonnen tegen de vertegenwoordiging van het Russisch Olympisch Comité (Rusland was als federatie uitgesloten van de Olympische Spelen vanwege de ernstige overtreding van de antidopingregels) 21:16 in hun vierde wedstrijd van het Olympisch toernooi in Tokio . Dit is hun tweede overwinning op de Olympische Spelen.

Eerder op zondag verloor Polen om 12:15 van een van de favorieten, Servië.

De wedstrijd tegen de rivaal, die na drie wedstrijden dezelfde verhouding (één overwinning, twee verliezen) had, begon ongunstig voor het Poolse team, dat drie punten achterstand had. Pas na nog geen drie en een halve minuut kwamen de Polen op voorsprong (8:7).

Na vijf minuten en een tweepuntsworp van Michael Hicks was het 12:11 voor de Polen, die als team constanter speelden in de beslissende delen van de wedstrijd. Het voordeel werd alleen maar groter toen het Poolse team comfortabel 21:16 won.

Polen heeft nu een verhouding van 2:2. Op zaterdag, de eerste dag van de competitie, verloren ze van Letland 14:21 en versloeg Japan 20:19 na extra tijd. Maandag speelt het Poolse team tegen China en Nederland, en sluit dinsdag de groepsfase af tegen België.

Het spel wordt gespeeld met het round robin systeem. De twee beste teams gaan na zeven speelrondes direct door naar de halve finales, de laatste twee zijn uitgeschakeld. Op hun beurt spelen teams van de plaatsen 3-6 in twee kwartfinales om de resterende plaatsen.


https://polandin.com/55039026/tokyo-oly ... ball-event

Lech
Berichten: 4933
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: 2021 Tokio

Bericht door Lech » di jul 27, 2021 5:24 am

Volleybal: Polen versloeg Italië in Tokio
26.07.2021 13:00

Het Poolse nationale volleybalteam voor heren heeft Italië verslagen op de Olympische Zomerspelen in Tokio.
Foto:
Foto: PAP/Leszek Szymański
De Polen wonnen maandag met 3-0 (25-20, 26-24, 25-20) in hun tweede wedstrijd in Poule A in de Ariake Arena in Tokio en claimden daarmee hun eerste overwinning op de Spelen.

In hun eerste wedstrijd op zaterdag verloor de Poolse ploeg met 2-3 van Iran in een thriller van vijf sets.


https://www.polskieradio.pl/395/7790/Ar ... y-in-Tokyo

Plievo
Berichten: 2945
Lid geworden op: do aug 18, 2011 8:19 pm

Re: 2021 Tokio

Bericht door Plievo » za jul 31, 2021 1:45 pm

Polen wint gemengde 4x400m estafette op Olympische Spelen in Tokio
31.07.2021 15:00

Team Polen heeft de inaugurele gemengde 4x400m-estafette gewonnen en veroverde het eerste goud voor het land op de Olympische Spelen van Tokyo 2020.

Het Poolse team, bestaande uit Karol Zalewski, Natalia Kaczmarek, Justyna Święty-Ersetic oraz Kajetan Duszyński, behaalde de overwinning in een tijd van 3:09.87 en vestigde daarmee een nieuw Europees en Olympisch record.

De Dominicaanse Republiek eindigde als tweede voor de VS.

De 4x400m gemengde estafette is een nieuw format op de Olympische Spelen, en het houdt in dat teams van vier atleten - twee vrouwen en twee mannen - tegen elkaar racen.


https://www.polskieradio.pl/395/7790/Ar ... o-Olympics

Plievo
Berichten: 2945
Lid geworden op: do aug 18, 2011 8:19 pm

Re: 2021 Tokio

Bericht door Plievo » ma aug 02, 2021 9:04 am

01:03

Olympische atleet wordt bijna Japan uitgezet

Atlete Belarus die bijna Japan werd uitgezet na kritiek vraagt asiel aan in Polen

VIDEOKristina Tsimanoeskaja (24) heeft asiel aangevraagd in Polen. De atlete uit Belarus wil niet meer terugkeren naar haar thuisland. Ze werd in Tokio tegen haar wil bijna op het vliegtuig gezet door de teamleiding, nadat ze openlijk kritiek had geleverd op haar coaches. De Japanse autoriteiten en het IOC haalden haar van het vliegveld en brachten haar op een veilige plek onder in een hotel bij de luchthaven. Verschillende landen boden hulp aan.

Sportredactie 2 aug. 2021Laatste update: 10:59

De atlete, die mee zou doen aan de 200 meter voor vrouwen op de Olympische Spelen als een van de concurrentes van Dafne Schippers, vertelde tegen persbureau Reuters dat ze bescherming heeft gezocht bij de Japanse politie, zodat ze niet aan boord van het vliegtuig hoefde te gaan. ‘Ik zal niet terugkeren naar Belarus’, schrijft Tsimanoeskaja in een Telegram-bericht aan Reuters. Een fotograaf van persbureau Reuters zag haar staan in gezelschap van enkele Japanse agenten.

Datzelfde persbureau spotte de atlete vandaag bij de Poolse ambassade in Tokio. Ze arriveerde daar met haar bagage. De ambassade van Belarus heeft de Japanse autoriteiten om opheldering gevraagd.

Tsimanoeskaja geeft aan uit het team te zijn gezet ‘omdat ik op Instagram sprak over de nalatigheid van onze coaches'. Ze had eerder geklaagd dat ze was ingeschreven op de 4x400 meter estafette nadat sommige leden van het team niet in aanmerking kwamen voor deelname omdat ze niet voldoende dopingtests hadden ondergaan. Dat ze zich vervolgens op haar Instagram-account beklaagde over de begeleiders die hun plicht verzaakten, was voldoende reden haar uit de selectie te zetten en terug te sturen naar Minsk. 

Onder druk

Op Twitter is ook een filmpje te vinden waarin Tsimanoeskaja het Internationaal Olympisch Comité om hulp vraagt. ,,Ik ben onder druk gezet en ze proberen me het land uit te zetten zonder mijn toestemming, dus ik vraag het IOC om tussenbeide te komen.”

Het IOC sprak gisteren al met haar. ,,Ze heeft gezegd zich veilig te voelen. We houden contact met haar en de autoriteiten om te bepalen wat de volgende stappen zullen zijn de komende dagen”, aldus de verklaring. Later gaf IOC-woordvoerder Mark Adams aan dat de atlete in een veilige omgeving de nacht heeft doorgebracht in een hotel bij luchthaven Haneda van Tokio.

Het IOC zal de atlete later vandaag opnieuw spreken om te vragen welke volgende stappen ze wil ondernemen en zei haar te zullen steunen in die beslissing.

In een telefonisch interview met een oppositiekanaal uit Belarus zegt Tsimanoeskaja dat ze nog niet bang is om uit het team gezet te worden. ,,Maar wel om de gevangenis in te vliegen. Volgens de medewerkers kwam het bevel me weg te halen vanuit het allerhoogste niveau.”

Omstreden regime

Een bron bij het Belarusian Sport Solidarity Foundation, dat sporters steunt die door het omstreden regime in Belarus in de problemen zijn geraakt, verklaarde dat Tsimanoeskaja vermoedelijk asiel gaat aanvragen in Oostenrijk. 

De Franse minister van Europese Zaken, Clement Beaune, vindt dat Europese landen de atlete met open armen moeten ontvangen. ,,Het zou voor Europa een eer zijn om haar politiek asiel te verlenen‘’, zei Beaune tegen de radiozender RFI. 

Lech
Berichten: 4933
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: 2021 Tokio

Bericht door Lech » di aug 03, 2021 5:08 am

Olympische Spelen Tokio: kogelslingers in finale, Michalik worstelt om medaille
De Polen Paweł Fajdek en Wojciech Nowicki zullen deelnemen aan de finale van de Olympische kogelslingerwedstrijd, terwijl worstelaar Tadeusz Michalik zal strijden om een ​​medaille na het bereiken van de halve finale in het Grieks-Romeins worstelen van 97 kg.


Nowicki, die in 2016 in Rio de Janeiro een bronzen medaille won, bevestigde bij zijn eerste poging zijn plaats in de finale. Hij noteerde 79.78m, de beste worp van de kwalificaties.

Fajdek, viervoudig wereldkampioen, maar nooit gekwalificeerd voor de Olympische finale, noteerde 76.46m, wat goed genoeg was om aanvankelijk de vijfde plaats in zijn kwalificatiegroep te behalen. Na nog meer concurrenten eindigde hij uiteindelijk als negende. Beide Poolse atleten zullen strijden in de finale die woensdag op het programma staat.

Eerder, op dinsdag, zal de Poolse Olympisch kampioene en wereldrecordhoudster Anita Włodarczyk, samen met Malwina Kopron en Joanna Fiodorow, deelnemen aan de finale van het kogelslingeren voor vrouwen.

De Poolse worstelaar Tadeusz Michalik maakt kans op een medaille. Maandag won hij zijn kwartfinalegevecht tegen de Amerikaan Tracy Hanckock. Zijn volgende tegenstander was Musa Evloev, die het Russische Olympisch Comité vertegenwoordigde.
Afbeelding


Tadeusz Michalik viert overwinning op Tracy Hancock. Foto: PAP/Leszek Szymański
De Olympische zeilwedstrijd moest vanwege het weer worden uitgesteld. De Poolse bemanning van Agnieszka Skrzypulec en Jolanta Ogar-Hill, die tweede staan ​​in het algemeen klassement van de 470er-klasse, zouden deelnemen aan de laatste twee races voor de laatste wedstrijd om de medailles, die voor woensdag gepland staat. Wanneer de race van start gaat, is nog niet bekend.

https://polandin.com/55164309/tokyo-oly ... -for-medal

Lech
Berichten: 4933
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: 2021 Tokio

Bericht door Lech » wo aug 04, 2021 5:47 am

Olympische Spelen Tokio: dubbele medaille voor Polen bij kogelslingeren
Afbeelding
Anita Włodarczyk is de drievoudig Olympisch kampioene kogelslingeren. De Poolse was dinsdag de beste tijdens de competitie van de Spelen in Tokio. De bronzen medaille in de competitie ging naar een andere Pool, Malwina Kopron.

Włodarczyk, die in 2019 haar loopbaan moest stopzetten vanwege een blessure en daarna afscheid nam van oud-coach Krzysztof Kaliszewski, onder leiding van Ivica Jakelić, is in stijl teruggekomen.

De wedstrijd begon voor de 36-jarige atleet niet goed, vanwege de ongeldige worp. In de tweede gooide Włodarczyk echter 76,01 meter en nam de leiding. Na de derde ronde verstevigde ze haar positie en bereikte 77,44 meter in een veel betere, snellere poging - haar tweede resultaat dit seizoen. Maar daar stopte ze niet, want in de vierde ronde landde haar hamer 78,48 m van het wiel. Dit is haar beste worp sinds 2018.

Ook de andere Poolse concurrenten deden het goed. Joanna Fiodorow verbeterde dit seizoen haar beste resultaten en keerde voorgoed terug na een lange revalidatie, waardoor ze enkele voorbereidingen verloor. Ze eindigde op de zevende plaats.

Malwina Kopron deed in de vierde ronde een poging met een resultaat van 75.49m, het op één na beste resultaat in haar carrière. Vier jaar na het sensationele brons op het WK in Londen wist ze door te stoten naar de tweede plaats. In de finale werd ze omvergeworpen door de Chinese Zheng Wang die 77,03 m gooide, dus Kopron sloot de wedstrijd af met een bronzen medaille.

Włodarczyk won de 70e gouden medaille voor Polen in de geschiedenis van de Olympische Zomerspelen. In de atletiek heeft Polen al drie medailles gewonnen in Tokio. Op zaterdag won de gemengde 4x400m estafetteploeg hun run.

Polen had eerder op dinsdag nog een kans op een medaille. Piotr Lisek nam deel aan de finale van de polsstokhoogspringen-competitie, maar eindigde slechts op de zesde plaats. De winnaar was de Zweed Armand Duplantis.

Michał Haratyk en Konrad Bukowiecki sloten hun deelname aan de Olympische Spelen in Tokio met teleurstelling af. Geen van beiden wist zich te plaatsen voor de finale van het kogelstoten.

https://polandin.com/55186519/tokyo-oly ... mmer-throw

Lech
Berichten: 4933
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: 2021 Tokio

Bericht door Lech » wo aug 04, 2021 5:49 am

Poolse kanovaarders winnen zilver op Olympische Spelen in Tokio

Karolina Naja en Anna Puławska wonnen zilver in de dubbele 500m-wedstrijd voor kajaks voor dames en behaalden de derde medaille op deze Olympische Spelen voor Polen.

De winnaars waren ongeëvenaarde Nieuw-Zeelanders, terwijl de Hongaren: Kozak/Bodonyi brons pakten.

De Poolse bemanning schoof in het begin naar de tweede positie en hield deze tot het einde vast, waarbij ze de aanvallen van Hongaren en Wit-Russen afweren.

Dit is weer een groot succes van Karolina Naja, die haar beste resultaat in de geschiedenis van wedstrijden op de Olympische Spelen behaalde. Naast het in Tokio gewonnen zilver heeft ze twee bronzen medailles uit Londen en Rio op zak.

Voor Anna Puławska waren de Olympische Spelen in Tokio haar debuut op een evenement van deze rangorde, en verreweg de beste prestatie in haar carrière.

De kanovaarders voegden de derde medaille toe aan de telling van Polen in Tokio. Voorafgaand aan hun succes won het damesroeien dubbel vier zilver, terwijl de gemengde atletiek 4x400 meter estafette goud pakte.



https://polandin.com/55180329/polish-ca ... o-olympics

Lech
Berichten: 4933
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: 2021 Tokio

Bericht door Lech » do aug 05, 2021 5:10 am

Nowicki wint goud, Fajdek en Dobek pakken brons

Poolse atleten stalen de show tijdens de atletieksessie van woensdagavond. Wojciech Nowicki en Paweł Fajdek wonnen respectievelijk goud en brons in de hamercompetitie, terwijl Patryk Dobek als derde eindigde op de 800 meter race.

In totaal hebben de vertegenwoordigers van Polen woensdag vier medailles toegevoegd aan de telling van het land, die nu op 10 staat.

Nowicki toonde consistentie gedurende het hele evenement en stuurde de hamer meer dan 80 meter in al zijn vijf gemeten pogingen. Met een resultaat van 82,52 zette hij een nieuw persoonlijk record neer.

Fajdek kon zijn ritme pas vinden bij de vijfde worp, toen hij 81,53 meter noteerde. Even sprong hij naar de zilveren medaillepositie, maar kort daarna haalde de sensationele Eivind Henriksen uit Noorwegen hem met slechts vijf centimeter in.


Uiteindelijk konden noch Fajdek, noch de Noor hun laatste pogingen verbeteren, wat betekende dat Nowicki, een in Białystok geboren atleet, zijn eerste Olympische gouden medaille won en de derde voor Polen tijdens de Spelen in Tokio. Mykhaylo Kokhan uit Oekraïne eindigde met een topresultaat van 80,39 net achter het podium in een wedstrijd van extreem hoog niveau.

Patryk Dobek begon rustig aan de race en controleerde de tempomakende groep. Halverwege de laatste ronde versnelde hij en schoof hij op naar de derde plaats in de laatste bocht. Hij liet Nijel Amos, een van de favorieten, niet door en eindigde als derde achter de twee Kenianen: Ferguson Cheruiyot Rotich, die zilver pakte, en Emmanuel Kipkurui Korir, de gouden medaillewinnaar.


https://polandin.com/55206673/tokyo-oly ... ake-bronze

Plievo
Berichten: 2945
Lid geworden op: do aug 18, 2011 8:19 pm

Re: 2021 Tokio

Bericht door Plievo » vr aug 06, 2021 11:13 am

Pool Tomala wint 50 kilometer snelwandelen in Sapporo
Dawid Tomala heeft in Sapporo bij de Olympische Spelen de 50 kilometer snelwandelen gewonnen. De 31-jarige Pool nam na 30 kilometer de leiding en stond die niet meer af. Hij kwam na 3 uur, 50 minuten en 8 seconden over de finish. Daarmee is hij direct de laatste winnaar op dit onderdeel, want de 50 kilometer vervalt op de Spelen van Parijs.
Afbeelding
De Duitser Jonathan Hilbert veroverde het zilver, voor de Canadees Evan Dunfee. De Fransman Yohann Diniz, houder van het wereldrecord en wereldkampioen van 2017, stapte na ongeveer 30 kilometer uit. Het was zijn laatste race. ,,Ik heb één wedstrijd teveel gelopen", concludeerde hij naderhand.

Evenals de marathon voor vrouwen en mannen vindt het snelwandelen plaats in Sapporo, omdat de organisatie had gehoopt dat het daar wat minder warm zou zijn dan in Tokio. Dit bleek niet of nauwelijks het geval.

https://www.ad.nl/olympische-spelen/tok ... ~a9f46c3c/

Lech
Berichten: 4933
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: 2021 Tokio

Bericht door Lech » ma aug 09, 2021 4:59 am

Polen staat op de 17e plaats in de medailletabel van de Olympische Spelen in Tokio

De Amerikaanse atleten wonnen het algemene medailleklassement van de Olympische Spelen in Tokio op de huid van hun tanden, dankzij de drie triomfen die op de laatste dag van de competitie werden behaald. Ze haalden China in met slechts één gouden medaille. Polen werd 17e, wat gelijk staat aan de beste prestatie in de 21e eeuw.

De medaillespiegel van de winnaars omvatte 39 gouden, 41 zilveren en 33 bronzen medailles. China daarentegen nam respectievelijk 38, 32 en 18.

De vertegenwoordigers van Polen wonnen 4 gouden, 5 zilveren en 5 bronzen medailles. Het team herhaalde het resultaat van Peking 2008, toen het ook op de 17e plaats eindigde. Op dat moment wonnen de Poolse atleten echter drie bronzen medailles minder dan in Tokio, dus de prestatie van dit jaar is tot nu toe het beste resultaat voor Polen van deze leeftijd.

De Olympische Zomerspelen in Tokyo zijn officieel gesloten. Over drie jaar verzamelen atleten van over de hele wereld zich in Parijs om opnieuw te strijden om roem en glorie.

Poolse medaillewinnaars van de Olympische Spelen in Tokio:

Goud:
-gemengde 4x400 estafette: Karol Zalewski, Natalia Kaczmarek, Justyna Święty-Ersetic en Kajetan Duszyński (ook uitgevoerd: Dariusz Kowaluk, Iga Baumgart-Witan, Małgorzata Hołub-Kowalik)
- kogelslingeren voor dames: Anita Włodarczyk
- kogelslingeren heren: Wojciech Nowicki
- racewandeling van 50 km heren: Dawid Tomala

Zilver:
- dubbeltwee dames: Agnieszka Kobus-Zawojska, Maria Sajdak, Marta Wieliczko en Katarzyna Zillmann
- 2 persoons bijboot voor dames - 470 zeilklasse: Agnieszka Skrzypulec, Jolanta Ogar-Hill
- dameskajak dubbel 500 meter: Karolina Naja, Anna Puławska
- speerwerpen dames: Maria Andrejczyk
-dames 4x400 estafette: Natalia Kaczmarek, Iga Baumgart-Witan, Małgorzata Hołub-Kowalik en Justyna Święty-Ersetic (ook uitgevoerd: Anna Kiełbasińska)

Bronzen:
- mannen worstelen Grieks-Romeins 97 kg: Tadeusz Michalik
- kogelslingeren dames: Malwina Kopron
- kogelslingeren heren: Paweł Fajdek
- 800 meter heren: Patryk Dobek
- dameskajak vier 500 meter: Karolina Naja, Anna Puławska, Justyna Iskrzycka en Helena Wiśniewska




https://polandin.com/55270885/poland-ra ... edal-table

Plievo
Berichten: 2945
Lid geworden op: do aug 18, 2011 8:19 pm

Re: 2021 Tokio

Bericht door Plievo » wo aug 18, 2021 9:23 am

Poolse speerwerpster veilt zilveren medaille om hartoperatie van jongetje te bekostigen

Nadat ze botkanker heeft overwonnen, staat de Poolse speerwerpster Maria Andrejczyk (25) anders in het leven. De focus op het lot van anderen. Om de hartoperatie van een Pools jongetje te financieren, staat ze daarom maar al te graag haar zilveren olympische medaille uit Tokio af. Met de opbrengst moet de 150.000 euro dure operatie van Miloszek mede gefinancierd worden.
Afbeelding
Op de Olympische Spelen in Rio 2016 greep Andrejczyk nog net naast de medailles. Twee centimeter scheidde haar van het brons. Waarna ze een jaar in de lappenmand lag met een schouderblessure. En er volgde nog veel slechter nieuws. In 2018 werd er botkanker vastgesteld.

Andrejczyk bleef niet bij de pakken zitten. Zowel de kanker als de zware blessure werden overwonnen en in Japan stond ze er helemaal. 71,4 meter ver gooide ze de speer in Tokio. Een persoonlijk record en nog veel meer: de derde verste poging ooit in het speerwerpen bij de vrouwen. Goed voor zilver. Een emotionele podiumceremonie volgde.
Afbeelding
Maria Andrejczyk naast gouden Liu Shiying (China) en bronzen Kelsey-Lee Barber (Australië). © REUTERS


Haar olympisch zilver, dat wou ze vooral verzilveren. Voor het goede doel. Meteen na de uitreiking stelde Andrejczyk dat iedereen haar via de sociale media mocht contacteren met voorstellen waarnaar het geld van de veiling van haar medaille mocht gaan. Uiteindelijk werd het de zaak van het Poolse jongetje.

,,De echte waarde van die medaille zal voor eeuwig in mijn hart zitten”, vertelde ze aan de Poolse televisie. ,,Maar een medaille is slechts een object. Dat voor anderen van veel grotere waarde kan zijn. Mijn zilver kan levens redden, in plaats van ergens veilig opgeborgen te liggen bij mij thuis. Daarom kies ik veel liever voor een goed doel.”
Afbeelding
Haar oog viel uiteindelijk op de hartoperatie die Miloszek moet ondergaan. ,,Hij heeft een zware hartafwijking en heeft die operatie nodig”, schrijft ze op haar Facebookpagina.

,,De actie heeft al een geweldige start gekregen met dank aan Kubus, een jongen die het niet haalde maar van wie de fantastische ouders het geld dat ze ingezameld hadden voor zijn operatie hebben doorgestort. En aan deze wens ik ook mijn bijdrage te leveren. Al het geld dat ik krijg voor de veiling van mijn zilveren medaille, gaat rechtstreeks naar Miloszek.”

https://www.ad.nl/offside/poolse-speerw ... ~a2523963/

6qq zz5

Plaats reactie