Geothermische attracties Voor lichaam en geest

Al uw vakantievragen mogen hier gesteld worden
Lech
Berichten: 5002
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Geothermische attracties Voor lichaam en geest

Bericht door Lech » vr mei 24, 2024 5:20 am

Geothermische attracties Voor lichaam en geest
Het thermale water uit Uniejów is een zegen voor het lichaam en vitale energie voor de geest. Deze kostbare schat ligt 2 km onder de grond verborgen. Dankzij het water en zijn eigenschappen beleeft de stad Uniejów een opleving.

Genezende eigenschappen
Het schijnbaar gewone ondergrondse water dat zich ophoopt in gesteentelagen onder het aardoppervlak wordt gekenmerkt door uitzonderlijke eigenschappen: temperatuur, mineralisatie en chemische samenstelling. De thermische en chemische eigenschappen van water maken het gebruik ervan mogelijk bij de gezondheidsprofylaxe en behandeling van ziekten van de volgende systemen: bewegings-, spier-, ademhalings-, bloedsomloop-, zenuw-, spijsverterings- en huidziekten. Het is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. In Uniejów zijn er veel plekken waar je de genezende eigenschappen van water op je eigen huid kunt ervaren.
Afbeelding
Therapy Geotermia Uniejów
Afbeelding
Lawendowe termy
Afbeelding
Lawendowe termy
Afbeelding
Lawendowe termy
Afbeelding
Sanatorium Uniejow Park
Afbeelding
Spa and wellness – Uniejów Park

Geothermische appartementen – uw privé SPA
Water wordt voornamelijk gebruikt voor verwarmingsdoeleinden (verwarming van appartementen en openbare gebouwen en behandeling van warm tapwater). Maar in Uniejów heb je de mogelijkheid om in je eigen badkamer te baden in thermaal water. Dit is uniek in Polen. Er zijn al drie thermische blokken gebouwd in Uniejów en er zijn er nog twee in aanbouw. Gezamenlijk worden er 150 appartementen gebouwd. Vervolgens is een hele thermische nederzetting gepland.

Afstudeertoren en thermische fonteinen
Fonteinen, schaalverdelingstorens en mineraalwaterpunten zijn op verschillende plekken in de stad te vinden. Bij de diplomatorens en fonteinen kun je de lucht inademen die rijk is aan mineralen. Bij de kraanwaterpunten kunt u water afnemen voor drinkkuren. Je ruikt, proeft en voelt de warmte van het thermale water en ziet de kleurrijke effecten van minerale afzettingen.

Włodzimierz Smolarek-sportvelden
Uniejów is de enige plaats in Polen waar de grasmat van het voetbalveld wordt verwarmd met geothermisch water. Het water wordt ook gebruikt voor het opwarmen van paden in het kasteelpark.
Afbeelding

Kasteel van de aartsbisschoppen van Gniezno
Ook het kasteel van de aartsbisschoppen van Gniezno wordt verwarmd met geothermisch water. Je zult verrast zijn hoe warm het in elke kamer is. Geothermisch water wordt ook gebruikt voor consumptiedoeleinden (drinkkuren en voedselbereiding). In het restaurant “Herbowa na Zamku” kun je onder andere zure (rogge)soep met witte worst – żurek z białą kiełbasą – kopen, bereid met thermaal water.
Afbeelding

Geothermie Uniejów
“Geotermia Uniejów” is de eerste geothermische warmtekrachtcentrale in Polen die gebruik maakt van hernieuwbare energiebronnen. De aardwarmtecentrale voorziet ongeveer 70% van de inwoners van Uniejów van warmte. De voordelen van het geothermische water van Uniejów kunt u ervaren met balneotherapie of hydrotherapie. Hiertoe behoren hydromassagebaden, dij- en onderbeenbaden, onderwatermassage, aerosoltherapie (inhalaties) of een drinkkuur. Het aanbod van “Geotermia Uniejów” omvat parelbaden en inhalaties op basis van geothermisch water, evenals een ontgiftingsbehandeling.

Uniejów Thermenpark “Termy Uniejów”
Dankzij de geothermisch verwarmde zwembaden kunt u het hele jaar door gebruik maken van de buitenfaciliteiten. Er zijn glijbanen, een kunstmatige “wilde rivierbedding”, hydromassage, jacuzzi en speciale hydromassagezones. In de jacuzzi kunt u ontspannen en uitrusten, en als u een adrenalinestoot nodig heeft, nodigen wij u uit in de “wilde rivier”.
Afbeelding

Thermische waterboringen
In Uniejów zijn er twee boorgaten op ongeveer 1 kilometer van elkaar:

PIG / AGH-1 – ligt ten noorden van Uniejów in het district Kościelnica. Het werd in 1991 geboord en heeft een diepte van 2065 meter.
PIG / AGH-2 – ligt ten noorden van de stad, op een terrein van Geotermia Uniejów. Het is een productieput waaruit water wordt gewonnen. Het werd gemaakt in 1990 en heeft een diepte van 2031 meter.

In 2008 heeft Zakład Tworzyw Uzdrowiskowych, gevestigd in Poznań, een certificaat afgegeven over de genezende eigenschappen van water uit de PIG / AGH-2-put.

Plannen voor de toekomst
Uniejów kan worden beschouwd als een modelstad voor de toepassing van geothermische verwarmingssystemen, de ontwikkeling van gezondheidstoerisme, recreatieaanbod en spabehandelingen gebaseerd op het gebruik van geothermisch water. De stad ontwikkelt zich voortdurend op het gebied van infrastructuur en toeristisch aanbod. In de toekomst kunt u de nieuwe afstudeertoren voor inhalatietherapie bezoeken, de uitbreiding van het thermaal- en zwembadcomplex of skiën in de nieuwe jodiumhal.

Thermaal water – een waardevol natuurproduct
De mogelijkheden van het gebruik van thermaal water in alternatieve behandelingsmethoden, cosmetologie, drinkwater en watergebruik voor groenteverwerking zullen verder worden onderzocht door specialisten van de universiteiten in de regio Lodz. Het thermale water wordt al voor veel doeleinden gebruikt. In de toekomst zal dit waardevolle natuurproduct steeds vaker gebruikt worden.




https://uniejow.gotopoland.eu/tourism-t ... tions.html

Plaats reactie