Extreme droogte: oogst in gevaar.

Al wat niet met Polen te maken heeft mag hier geplaatst worden
bertvaneck
Berichten: 16607
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 8:54 am

Extreme droogte: oogst in gevaar.

Bericht door bertvaneck » di jul 17, 2018 3:07 pm

Extreme droogte: oogst in gevaar
In sommige landbouwgebieden is de oogst van groente, fruit en akkerbouwgewassen in gevaar.
De Baltische Staten, delen van Polen en Duitsland en (delen) van de Benelux en Frankrijk hebben te maken met soms extreme droogte waarbij in sommige gebieden de begroeiing verschrompelt.

In enkele landbouwgebieden is de graan- en grasoogst in gevaar, zo analyseert het Europese Copernicus European Drought Observatory (EDO), dat de droogte in de gaten houdt.

Artikel gaat verder onder de foto.Deze bodemvochtindicator van de EU maakt duidelijk waar het droog is.In de oranje- en roodgekleurde regio’s is het bodemvochtgehalte lager dan normaal.

Hogedrukgebied
In het jongste rapport van 16 juli schrijft EDO dat een vasthoudend hogedrukgebied de oorzaak is van het zonnige en droge weer van de afgelopen maanden. In Scandinavië bouwt het neerslagtekort zich al op sinds maart.

Zuid-Nederland en België worden de afgelopen maand net als delen van Engeland en Ierland, Duitsland en Polen geteisterd door extreme droogte.

Roep om steun
In alle getroffen landen is er zorg over de oogstopbrengst, met name over de graanopbrengst in de Baltische staten, de fruit- en groenteopbrengst in continentaal Europa en de tarweoogst op de Britse eilanden. Landbouworganisaties hebben al om steun gevraagd.

Lees ook: Groentetekort dreigt door droogte in noordelijk Europa

Plaats reactie