TdP 2020

Plaats reactie
Lech
Berichten: 3479
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

TdP 2020

Bericht door Lech » ma jun 29, 2020 5:18 am

Ronde van Polen herdenkt verongelukte wielrenner Lambrecht
25 juni 2020 16:50
Laatste update: 25-06-2020 16:50
Afbeelding
De Ronde van Polen, die van 5 tot en met 9 augustus wordt verreden, eert de vorig jaar verongelukte Belgische wielrenner Bjorg Lambrecht. Vorig jaar was al bekendgemaakt dat het rugnummer 143 voor altijd is gereserveerd voor de omgekomen renner van Lotto-Soudal. De organisatie meldt ook dat de ronde op 5 augustus start met een minuut stilte en dat het jongerenklassement naar Lambrecht wordt vernoemd.

De wedstrijd zal precies een jaar na het tragische ongeluk starten. “Bjorg zal voor altijd bij ons zijn. Wij zullen hem nooit vergeten. We willen hem op meerdere manieren gedenken”, zei koersdirecteur Czeslaw Lang.

Team Lotto Soudal, waar Lambrecht zijn debuut als profrenner maakte, heeft laten weten met een sterk team naar de Ronde van Polen te komen, met daarin de Belgen Tim Wellens en Thomas De Gendt en de Poolse wielrenner Tomasz Marczynski. “We willen onze eer bewijzen aan Bjorg en willen de organisatoren in Polen bedanken. Zij waren bij ons en hebben ons op zware momenten gesteund. Dat zullen we nooit vergeten”, zegt teambaas John Lelangue.

“Het nummer 143 zal speciaal op onze teamwagens staan”, meldt Lelangue. “Ik ben blij dat aan het eind van de ronde de beste jongere de speciale Bjorg-prijs zal krijgen. Dat is heel symbolisch.”

De 22-jarige renner van Lotto Soudal kwam vorig jaar in de derde rit van de Ronde van Polen ten val. Lambrecht overleed aan de gevolgen van de klap, die een grote scheur in zijn lever had veroorzaakt. Als gevolg van de inwendige bloeding kreeg hij een hartstilstand.


https://nieuws.nl/sport/20200625/ronde- ... lambrecht/

Plievo
Berichten: 2535
Lid geworden op: do aug 18, 2011 8:19 pm

Re: TdP 2020

Bericht door Plievo » do jul 02, 2020 12:49 pm

Kansen voor elk type renner in Ronde van Polen
Afbeelding
WARSCHAU (ANP) - Met de Ronde van Polen begint op 5 augustus de eerste rittenkoers uit de UCI WorldTour sinds de coronacrisis de wielersport stillegde. Organisator en oud-renner Czeslaw Lang heeft een gevarieerd routeschema samengesteld voor de wedstrijd die vanwege de overvolle kalender is ingekort tot een vijfdaagse.

"We hebben een enorme inspanning geleverd om onder de huidige omstandigheden toch een koers samen te stellen die representatief is voor de WorldTour", legde Lang uit. De wedstrijd begint met een vlakke rit vanuit Chorzow, gemaakt voor de sprinters. Lang: "In de tweede rit is de finish licht heuvelop en verwacht ik ook de specialisten voor de klassiekers." Na twee bergritten eindigt de Ronde van Polen met een vlakke etappe naar Krakau.

"Om ieders veiligheid te garanderen zijn er wat beperkende maatregelen die deze editie zeker zullen beïnvloeden", denkt Lang. "Maar we willen graag de boodschap van herstel uitdragen nu we allemaal hopen dat de situatie rond corona zich stabiliseert. Ik weet zeker dat onze wedstrijd van grote waarde is voor de wielersport."
http://www.msn.com/nl-nl/sport/wielrenn ... ocid=ientp

Lech
Berichten: 3479
Lid geworden op: vr aug 19, 2011 12:30 pm

Re: TdP 2020

Bericht door Lech » wo jul 08, 2020 5:50 am

RONDE VAN POLEN 2020: HET COMPLETE PARCOURS
Pavel Sivakov - Ronde van Polen 2020: Het complete parcoursDe Ronde van Polen begint op woensdag 5 augustus om de zondag erop te finishen. De strijd om het algemeen klassement wordt vermoedelijk op dag vier, een race met veel steile beklimmingen, beslist. Vlakke tot heuvelachtige ritten completeren het parcours. Pavel Sivakov is titelhouder.
Afbeelding

Afbeelding

In de 1e etappe van de Ronde van Polen koersen de renners in een kleine 200 kilometer van Chorzów naar Katowice. Twee steden die praktisch tegen elkaar aan liggen. Maar zo kom je in ieder geval aan je kilometers. Het resultaat van die inspanningen? Vermoedelijk een sprint.

De 2e etappe gaat naar Zabrze. Op de licht oplopende aankomst ligt een sprint wederom voor de hand.

De langste race van de Ronde van Polen telt 203,1 kilometer. Na zeven beklimmingen onderweg eindigt de 3e etappe op een glooiend circuit rond Bielsko-Biala.

In de 4e etappe is het woord aan de klimmers en punchers. De race in de Hoge Tatra bestaat uit drie rondes met telkens de Ścianę Harnaś en de Ścianę Bukovina. Ścianę betekent Muur in het Pools voor Muur, dus dat wordt buffelen op extreem steile hellingen. De slotklim mag er ook wezen: 1,5 kilometer à 11%.

Op de slotdag van de Ronde van Polen is het woord waarschijnlijk weer aan de sprinters. Na een heuvelachtige openingsfase eindigt de 5e etappe op een vlak stadscircuit in Krakau.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


https://www.touretappe.nl/ronde-van-pol ... -tdp-2020/

Plaats reactie